PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εκδικάζεται σήμερα η πρώτη προσφυγή για το χαράτσι της ΔΕΗ


Σήμερα Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκδικάζεται σήμερα Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με το έκτακτο τέλος ακινήτων.

Η ηλικιωμένη υποστηρίζει στην προσφυγή της ότι αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι ύψους 1.100 ευρώ, το οποίο της ζητείται να καταβάλει μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Για αυτό ζητά από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή του ρεύματος στο σπίτι της εξαιτίας της αδυναμίας της αυτής να πληρώσει.

Η γυναίκα αναφέρει στην προσφυγή της ότι μπορεί να καταβάλει το ποσό των 60 ευρώ που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος.

Παράλληλα, πέρα από την πραγματική αδυναμία της, όπως την περιγράφει στο κείμενο της προσφυγής, σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους μέσω της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι πληθαίνουν οι δήμαρχοι που ετοιμάζουν αγωγές κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα και ζητούν την προστασία των δημοτών τους, ενώ παράλληλα αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά από αντίστοιχες κινήσεις που έχει κάνει και αυτός της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment