Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έφθασε στην Ελλάδα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στην Ελλάδα έφθασε σήμερα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία, κατά την οποία το συγκεκριμένο ποσό ήταν διαθέσιμο προς εκταμίευση για την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο ESM ενέκρινε χθες την απελευθέρωση της δόσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εκτελεστικού του συμβουλίου.

Η θετική απόφαση του Mηχανισμού Σταθερότητας συνιστά απόρροια της αξιολόγησης -εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών- της πορείας αποπληρωμής των χρεών του δημοσίου, αλλά και της αποτελεσματικότητας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε επαρκή πρόοδο στην αποπληρωμή των οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε χθες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Μηχανισμού.

«Εάν η Ελλάδα διατηρήσει το μεταρρυθμιστικό momentum και εφαρμόσει τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εν εξελίξει τέταρτη αξιολόγηση και η Ελλάδα να επιτύχει την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο» έσπευσε να προσθέσει.

Μετά και την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό της βοήθειας του ESM προς την Ελλάδα ανήλθε σε 46,9 δισ. ευρώ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment