PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα


Εφικτή ακόμη και χωρίς την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, στο πλαίσιο συνεδρίου του «Economist», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.

«Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη χώρα σ’ αυτή την προσπάθεια, μέσω της δημιουργίας αποθεματικού.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι «είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει “καλή ανάπτυξη” τόσο το 2017, όσο και το 2018».

Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου», καθώς «παρέχει ένα βαθμό καθαρότητας, τον οποίο δεν είχαμε πριν».

«Επικρατεί πλέον θετικό κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι προφανώς δεν διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική μνεία έκανε στις ιδιωτικές επενδύσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά την απόφαση του Eurogroup «θα έρθουν και αυτές».

Περιγράφοντας, τέλος, τις προκλήσεις της Ευρωζώνης, ιδιαίτερη σημασία προσέδωσε στους πολιτικούς κινδύνους, προειδοποιώντας πως «όσοι νομίζουν ότι η Ευρώπη ξεμπέρδεψε με πολιτικούς, όπως ο Βίλντερς ή η Λεπέν, είναι βαθιά γελασμένοι».

«Αν συνεχίσουμε με μείωση του εθνικού εισοδήματος και με ανεργία, η Ευρωζώνη δεν θα είναι βιώσιμη» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment