PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δώρα και επιδόματα αποκλειστικά σε χαμηλόμισθους



Την επιβολή πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού συζήτησαν οι εργοδότες στην πρώτη κοινή συνάντησή τους για την οριστικοποίηση των προτάσεών τους σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά.

Την επιβολή πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού συζήτησαν οι εργοδότες στην πρώτη κοινή συνάντησή τους για την οριστικοποίηση των προτάσεών τους σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ (η ΓΣΕΕ δεν προσήλθε) στην κοινή συνεδρίαση συζήτησαν στα γραφεία του ΣΕΒ και φαίνεται να καταλήγουν στην κατάργηση των «αυτόματων” αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και στο πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία.

Σε ό, τι αφορά τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα, μόνο στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρι ένα ποσό και να εξαιρούνται οι υψηλόμισθοι. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποιος εργαζόμενος θεωρείται υψηλόμισθος.

Παραλλήλως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργοδοτών αντιμετώπισαν θετικά τις εισηγήσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές κ.α.) με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα υπάρξει αναπλήρωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Αρνητική ήταν ωστόσο η στάση στις προτάσεις για μείωση του κατώτατου μισθού.

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΕΒ

Για τη συνάντηση και τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε:

«Οι κοινωνικοί φορείς έχουν σήμερα μια πρώτη συνάντηση, μια συνάντηση εργασίας όχι αποφάσεων. Στις δραματικές συνθήκες που ζούμε θέλουμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών.
Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του διαλόγου για να αποδείξουμε τώρα στα δύσκολα, ότι μπορούμε μόνοι μας, αντί να περιμένουμε παθητικά, να μας επιβληθούν αποφάσεις απ έξω.

Οι συνδικαλιστές γνωρίζουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα ότι έχουμε κοινή ευθύνη, να διαμορφώσουμε ένα νέο σημείο ισορροπίας, στο μέσο κόστος εργασίας για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δουλειές, για να σώσουμε δουλειές. Αυτό νομίζω προσδοκούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment