PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές το Android


Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας δεδομένων MWR

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας δεδομένων MWR Infosecurity διαφημιστικά δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούνται από εφαρμογές του Android μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.

Όπως επισημαίνεται πάρα πολλές από τις 50 κορυφαίες δωρεάν εφαρμογών που αποφέρουν σημαντικά κέρδη στους developers και τους διαφημιστές μέσω της σύνδεσής τους με αμερικανικό διαφημιστικό δίκτυο διοχετεύουν πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους των smartphones στο δίκτυο αυτό.

Το συμπέρασμα προέκυψε ύστερα από έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό του Channel 4 News, και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε:

«Ανακαλύψαμε ότι πολλές από τις δωρεάν εφαρμογές στη λίστα των 50 δημοφιλέστερων περιέχουν διαφημίσεις, και ότι η άδεια που παρέχεται από τον χρήστη [για πρόσβαση στα δεδομένα του] στην εφαρμογή παρέχεται επίσης και στους διαφημιστές. Αν οι χρήστες το γνώριζαν αυτό νομίζουμε πως θα ανησυχούσαν, αλλά δεν θεωρούμε πως γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση και σε τι έκταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment