PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: Χωρίς σύνταξη όσοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην απομάκρυνση όσων έχουν προσληφθεί στο Δημοσιο με πλαστά πτυχία, αλλά διαφώνησαν στον αναδρομικό έλεγχο όσων μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά σύμφωνα με όσα είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην απομάκρυνση όσων έχουν προσληφθεί στο Δημοσιο με πλαστά πτυχία, αλλά διαφώνησαν στον αναδρομικό έλεγχο όσων μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Η ρύθμιση για τη μη συνταξιοδότηση όσων κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την «ανοιχτή διάθεση εγγράφων», ενώ, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός, θα αφορά όσους υπαλλήλους υποβάλλουν αίτηση από εδώ και πέρα και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, όπως ισχυρίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμη η κ. Χριστοφιλοπούλου ότι θα αλλάξει την διατύπωση ώστε να αφορά όσους έχουν πλαστά πιστοποιητικά, και όχι όσους έχουν μη γνήσια πιστοποιητικά.

«Θέλετε να κάνετε αναδρομικό έλεγχο συμβάσεων και συνταξιοδοτήσεων. Πουθενά στον πλανήτη, σε καμία δημοκρατική ή και προδημοκρατική εποχή δεν έχει συμβεί αυτό. Να πάτε σε συνταξιούχους 20 ετών και να πείτε ότι σας παίρνουμε την σύνταξη πίσω επειδή προσκομίσατε το 1985 ή το 1990 ένα πιστοποιητικό και να του αφαιρέσετε το δικαίωμα να ζει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του», αντέδρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Προσβλέπετε στην επιείκεια ενός κράτους, το οποίο εξαπατήθηκε, έστω προ εικοσαετίας, από κάποιον υπάλληλο του φέρνοντας ένα πλαστό πτυχίο ή απολυτήριο Λυκείου και σε αυτόν τον υπάλληλο πρέπει να πούμε «μπράβο» και να του δώσουμε και σύνταξη; Όχι, ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε», απάντησε η Ε. Χριστοφιλοπούλου. «Απολύονται από το Δημόσιο μόνον όσοι πλαστογραφούν, παρανομούν ή έχουν υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα. Πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι», πρόσθεσε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «προπαγάνδα».

Αντιπαράθεση υπήρξε για το ΠΔ Παυλόπουλου με τον Αλ. Μητρόπουλο να επισημαίνει πως «κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στους όψιμους θιασώτες της δήθεν διαχρονικής τυπικής νομιμότητας ότι η αναδρομική ισχύς της επιθετικής μηδενιστικής αξιοκρατίας εξαφανίζει την ουσιαστική αξιοκρατία από τον παρόντα χρόνο».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την νομιμότητα και τη δικαιοσύνη. Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει παρασυρθεί από την επαγγελματική του δραστηριότητα και τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να προκαλέσει ηθελημένη σύγχυση.

Ο Αλ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η ποινή πρέπει να είναι ανάλογη της πράξεως, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων», την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων των Πρωθυπουργών και Υπουργών που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και «τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταθέσει το plan B και το plan C για την διακυβέρνηση της χώρας, αντί να στρέφεται κατά εκείνων των πολιτικών που κράτησαν τη Ελλάδα ζωντανή, απάντησε ο υφυπουργός.

«Κανείς, ούτε εγώ ούτε η Δούρου, ούτε ο Τσίπρας είπαμε ότι δεν θα τιμωρηθούν όσοι έχουν πλαστά δικαιολογητικά. Είμαστε υπέρ της τιμωρίας όσων χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά», είπε χαρακτηριστικά ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Προσπαθείτε να καλλιεργήσετε εμφυλιακό κλίμα», υποστήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment