• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Από 9 έως 17/10 οι αιτήσεις για μετεγγραφές

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2014

Όπως είναι ήδη γνωστό, τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές, ενώ όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, σήμερα δημοσιεύονται οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, που θα εκδοθούν μετά τις ψήφιση της τροπολογίας.

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 του μηνός.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές, ενώ όπως είπε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα δημοσιεύονται οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, που θα εκδοθούν μετά τις ψήφιση της τροπολογίας.

Με την τροπολογία που έχει κατατεθεί προς ψήφιση:

  • εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή.
  • δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσεις σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας Περιφέρειας.