PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μπλόκαρε το «κούρεμα» στον ΟΑΕΕ η ΠΑΣΕΒΕ



Δυναμική παρέμβαση χτες, την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ του Ταμείου.

Με τη δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστών από δεκάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, εμποδίστηκε χτες η λήψη απόφασης για το «κούρεμα» των αποθεματικών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και διαλύθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, καθώς αποχώρησε ο διοικητής του Ταμείου.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων του ΟΑΕΕ είναι 162,3 εκατ. ευρώ και με το κούρεμα θέλουν να αρπάξουν από τις τσέπες των ασφαλισμένων το 53,5%, που αντιστοιχεί σε 86,8 εκατ. ευρώ!

Το επόμενο, προγραμματισμένο, αγωνιστικό ραντεβού της ΠΑΣΕΒΕ είναι για την Πέμπτη 15 του Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από χρέη και την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η ΠΑΣΕΒΕ, σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Να μην τολμήσει να απλώσει χέρι στην περιουσία των ταμείων, γιατί είναι περιουσία των ασφαλισμένων (…) Καλούμε την Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην πάρει απόφαση ανταλλαγής των ομολόγων που έχει στα αποθεματικά του, με τα νέα απαξιωμένα απ’ το “κούρεμα” ομόλογα. Αν το αποτολμήσει θα μας βρει μπροστά της».

Στην φωτο η Διοικητής του ΟΑΕΕ αποχωρεί από το ΔΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment