PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο


Είναι κλασικό κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό, η συνταγή πετυχαίνει πάντα.

Είναι κλασικό κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό, η συνταγή πετυχαίνει πάντα.

Υλικά (5 μερίδες)

Για τον κιμά:

500 γρ. κιμάς ανάμεικτος, μοσχαρίσιος και χοιρινός, σχετικά άπαχος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη
τριμμένη φρυγανιά (περίπου μισό σακουλάκι)
Στυμμένο ψωμί (μισόκιλη φρατζόλα κατά προτίμηση μπαγιάτικη που θα την έχουμε μουλιάσει)
χυμό λεμονιού
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο

Για τις πατάτες:

1 κιλό πατάτες baby
1 ντομάτα τριμμένη
χυμό από 3 λεμονάκια
2 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα υλικά.

– Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.

– Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

– Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.

– Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.

– Πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας.

– Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.

– Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα γυρίσουμε και μετά σε 10 περίπου λεπτά τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.

– Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες, ζεστά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment