PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μπαρόζο: «Η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν ενωθεί»


Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της διάλυσης και της παρακμής, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μαουέλ Μπαρόζο.

Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους της Ευρωζώνης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της διάλυσης και της παρακμής, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μαουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer.

Ο Μπαρόζο τόνισε πως η δυναμική της παγκοσμιοποίησης σε χρηματοοικονομικούς και οικονομικούς όρους, αλλά και γεωπολιτικούς, φέρνει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με μία ψυχρή επιλογή: Να ζήσουν μαζί, να μοιραστούν ένα κοινό πεπρωμένο και να είναι υπολογίσιμοι στον κόσμο ή να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Τέλος, ο Μπαρόζο δήλωσε ότι ελπίζει πως οι ιστορικοί του μέλλοντος «θα καταλάβουν ότι γλιτώσαμε το χείλος του κατακερματισμού». Και προσθέτει, θέλοντας να καλοπιάσει το βρετανικό αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας: «Ελπίζω ότι θα δουν πώς το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε πλήρως με τα κράτη μέλη και τους θεσμικούς εταίρους για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment