PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Άθλιες συνθήκες ζωής για τις κότες των εργαστηρίων (video)


Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δημοσίευσε η «Animal Action» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να καταναλώνουν μόνο αυγά που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής.

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δημοσίευσε η «Animal Action» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να καταναλώνουν μόνο αυγά που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής, καθώς οι «εργοστασιακές» ζουν σε πραγματικά βάρβαρες και απάνθρωπες συνθήκες.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους. Οι αυτοπαραγωγικές όπως λέγονται κότες, ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή στοιχειώδης φροντίδα αλλά και σεβασμός στην ζωή και την ύπαρξή τους. Αντιμετωπίζονται ως πραγματικές μηχανές παραγωγής αυγών, ενώ το σοκαριστικό είναι πως τα ζώα αυτά επιβιώνουν στις μονάδες τους για μόλις 16 μήνες.

Παρά την Κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταργηθούν οι κλωβοστοιχίες, η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει την οδηγία, έχοντας εκατομμύρια κότες σε αυτήν την κατάσταση. Για να γίνει πιο αντιληπτό, στις κλωβοστοιχίες οι κότες είναι αναγκασμένες να περνούν σχεδόν όλη τους την ζωή σε έναν χώρο 30 εκατοστών, ή αλλιώς μίας απλής κόλλας χαρτιού μεγέθους Α4.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment