PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απολύσεις από τους Γάλλους αξιολογητές στο Δημόσιο


Πρεμιέρα σήμερα στην αξιολόγηση δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, με την αρχή να γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρεμιέρα σήμερα στην αξιολόγηση δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, με την αρχή να γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα στηριχθεί στη μέθοδο μίας ομάδας εξειδικευμένων στελεχών που προέρχονται από τη Γαλλία.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν υπηρεσίες που δεν αποδίδουν, ενώ θα ακολουθήσουν μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού.

Τα κριτήρια των Γάλλων ειδικών επικεντρώνονται στις πολιτικές, τους στόχους και τις αρμοδιότητες των φορέων.

Επίσης, στη στελέχωση και το προσωπικό, τη χρηματοδότηση, τις ανάγκες των πολιτών, την αποδοτικότητα των μονάδων, καθώς και τις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Πώς θα έρθουν οι απολύσεις:

Πολλές αρμοδιότητες δημόσιων υπηρεσιών θα περάσουν σε ιδιώτες. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα καταστούν πλέον χωρίς αντικείμενο και θα ακολουθήσουν απολύσεις υπαλλήλων που υπάγονται σε αυτές, ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα.

Από την αξιολόγηση μέσω γραπτών και προφορικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις, ενώ πολλοί από τους επιτυχόντες θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η μέθοδος της νέου τύπου εφεδρείας: 12μηνη δηλαδή εφεδρεία με μισό μισθό και στην συνέχεια απόλυση για την οποία ως μέρος της αποζημίωσης θα υπολογίζεται και το ποσό που θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι κατά το 12μηνο της εφεδρείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment