PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Απογραφή του αριθμού των πολικών αρκούδων


Ρώσοι και Νορβηγοί επιστήμονες σκοπεύουν να καταμετρήσουν τις πολικές αρκούδες για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Ρώσοι και Νορβηγοί επιστήμονες σκοπεύουν να καταμετρήσουν τις πολικές αρκούδες για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ρωσικού Αρκτικού Εθνικού Πάρκου την περασμένη Τρίτη.

Η απογραφή των αρκούδων θα λάβει χώρα στη ρωσική Αρκτική τον Αύγουστο του 2015. Η προηγούμενη καταμέτρηση είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2004 στη Νοβάγια Ζέμλια, ένα αρχιπέλαγος του Αρκτικού Ωκεανού βόρεια της Ρωσίας, στη χερσόνησο Τσουκότκα στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο αριθμός των πολικών αρκούδων πριν από δέκα έτη ήταν περίπου 3.000», δήλωσε η Μαρία Γκαβρίλο, εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου, η οποία προειδοποίησε πως αρκετές αρκούδες ενδεχομένως να έχουν πεθάνει λόγω έλλειψης τροφής μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, ή να έχουν μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές ακολουθώντας τις φώκιες, την κύρια πηγή τροφής τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν ήδη διεξάγει μία παρόμοια έρευνα στις δικές τους Αρκτικές περιοχές, όπου ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων μειώθηκε από 1.600 σε 900 τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εξάλλου πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στα αιτήματα περιβαλλοντικών οργανώσεων και να εξετάσει τους κινδύνους για τις πολικές αρκούδες που θέτει η κατασκευή στρατιωτικής βάσης στο νησί Ράνγκελ στην Αρκτική. Το νησί αυτό αποτελεί ένα από τα τελευταία ασφαλή καταφύγια όπου οι θηλυκές πολικές αρκούδες μπορούν να γεννήσουν, και υπάρχουν φόβοι πως η παραμικρή ανθρώπινη δραστηριότητα θα αποθαρρύνει τα ζώα από το να πλησιάσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment