PeristeriNews.gr
Οικονομία

Από την Τρίτη η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Στις εφορίες και στα τελωνεία μπορούν να προσέρχονται από την προσεχή Τρίτη φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ.

Στις εφορίες και στα τελωνεία μπορούν να προσέρχονται από την προσεχή Τρίτη φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων 24.

Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου ορίζει πάντως ότι όσοι φορολογούμενοι επιθυμούν περισσότερες δόσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σχετική αίτηση έως την προσεχή Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών, την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και την τελευταία οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, καθώς και όλες τις περιοδικές και προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment