• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Δεν δέχεται αλλαγές το ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό νόμο

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2014

Αντιδράσεις στο ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας στη Γενεύη αναφορικά με την ανάγκη όπως είπε βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για το συνδικαλισμό.

Αντιδράσεις στο ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Γενεύη, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, αναφορικά με την ανάγκη όπως είπε βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για το συνδικαλισμό.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ πίσω από τις δηλώσεις του κ. Βρούτση για τη δημιουργία ενός «σύγχρονου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου» σχετικά με το συνδικαλιστικό νόμο, κρύβεται η επιδίωξη της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συρρικνώσουν έως και να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία.

«Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές», με την οργάνωση και τον αγώνα τους, ξεπερνώντας τους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα της Ε.Ε.» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.