Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Android και iOS έχουν το 80% της αγοράς smartphones

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Στο 6,8% το Symbian

Στο 6,8% το Symbian

Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά mobile λειτουργικά από τα οποία θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος. Παρ’ όλη την μεγάλη ποικιλία όμως, μόνο δύο από αυτά κυριαρχούν στην αγορά των smartphones.

Πρόκειται για τα Android και iOS τα οποία καλύπτουν μόνα τους το 82% της σχετικής αγοράς. Βέβαια από τα δύο το Android έχει τη μερίδα του λέοντος έχοντας ποσοστό που πλησιάζει το 60% (59%). Το iOS αντιθέτως έχει μόνο το 23% της αγοράς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι η σύγκριση είναι λίγο άδικη. To Android είναι ένα open source λειτουργικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας και το οποίο είναι εγκατεστημένο σε εκατοντάδες διαφορετικές συσκευές.

Το iOS από την άλλη υπάρχει μόνο στα iPhone και iPad.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Η Ελληνίδα Χριστίνα Δελημήτρου του MIT που κάνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο βιώσιμη

Peristerinews.gr Newsroom

Έφηβοι και social media: Στα ύψη η ψηφιακή ζωή στην Ελλάδα

Peristerinews.gr Newsroom

Η OpenAI συνεργάζεται με την Anthropic και την Google για ζητήματα ασφάλειας γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment