PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιχμές από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας για Σόιμπλε!


Την επιφύλαξή του για την επιλογή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην θέση της προεδρίας του Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό.

Την επιφύλαξή του για την επιλογή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην θέση της προεδρίας του Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, τονίζοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης «έχουν κουραστεί από το κλίμα λιτότητας χωρίς προοπτικές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό L’Express και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν ο διορισμός αυτός «είναι ένα ενδεχόμενο που δεν εξετάζεται», ο Ερό απάντησε: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί» και πρόσθεσε ότι «οι λαοί έχουν κουραστεί από αυτό το κλίμα λιτότητας χωρίς προοπτικές, το οποίο δημιουργεί επιχειρήματα για λαϊκισμούς».

«Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη» σημείωσε ο Ερό στο L’ Express. «Οι Γερμανοί έκαναν πολλές προσπάθειες για την επανένωσή τους, είναι απαιτητικοί όσον αφορά την ικανότητα κάθε χώρας να ελέγξει τα δημοσιονομικά της. Όμως το πρόβλημα σήμερα είναι η ανάπτυξη και το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα στην Ευρώπη του βορρά και του νότου» πρόσθεσε.

«Όλα πρέπει να είναι στο τραπέζι» είπε ο κ. Ερό, αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται από τους αξιωματούχους της Ε.Ε. περί προσθήκης του τομέα της ανάπτυξης στο δημοσιονομικό σύμφωνο.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας άφησε αιχμές για το ζήτημα των ευρωομολόγων τα οποία απορρίπτει η Γερμανία, ωστόσο για το Παρίσι αποτελούν μία προοπτική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment