PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άμεση απελευθέρωση χωρίς όρους στα κλειστά επαγγέλματα


Αποφασισμένη να προχωρήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μέχρι το τέλος του έτους, δείχνει η κυβέρνηση παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με σχετικό νομοσχέδιο.

Αποφασισμένη να προχωρήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μέχρι το τέλος του έτους, δείχνει η κυβέρνηση παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με σχετικό νομοσχέδιο.

Αιτία είναι η πίεση που ασκείται από την Τρόικα, που επιστρέφει για ελέγχους στις 12 Δεκεμβρίου, και η οποία ζητάει να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα μέσα στο 2011, παρότι απομένουν ελάχιστες μέρες.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει άμεσα το θέμα και έχει δώσει εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Την εποπτεία του εγχειρήματος θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι επικεφαλείς της Τρόικα θεωρούν ότι το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων καρκινοβατεί εδώ και μήνες, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αναλώθηκε επί μήνες σε συνεχείς διαβουλεύσεις χωρίς αποτέλεσμα αφού επι μέρους προβλήματα και μικρές λεπτομέρειες μπλόκαραν τις όποιες καλές προθέσεις. Γι’ αυτό, θα ζητήσουν να κλείσει άμεσα το θέμα, χωρίς άλλη χρονοτριβή, είτε με νέο νόμο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Εθνος η «απελευθέρωση» θα ξεκινήσει με τουλάχιστον πέντε επαγγέλματα: δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολιτικούς μηχανικούς, φαρμακοποιούς και γιατρούς. Ετσι, το δικηγορικό επάγγελμα θα απελευθερωθεί πλήρως και θα επιτραπεί η δημιουργία εταιρειών με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, παρά τις αντιδράσεις, ενώ για τους συμβολαιογράφους έρχονται νέες μειώσεις στις αμοιβές τους έως και 30%.

Παρόμοια, θα καταργηθεί η ελάχιστη νόμιμη αμοιβή για τους μηχανικούς, ενώ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Τέλος για τους γιατρούς, προβλέπεται η αλλαγή του συστήματος απόκτησης ιατρικής ειδικότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment