PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Σιντζιάνγκ


Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σε «τρομοκρατική επίθεση» στην περιοχή Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σε «τρομοκρατική επίθεση» στην περιοχή Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, η οποία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε την Παρασκευή σε πολίτες στην περιοχή Σάτσε προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό 14. Κατά την ιδια πηγή, 11 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν από σφαίρες στη διάρκεια των βίαιων αυτών επεισοδίων.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων, επικαλούμενο ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Οι δράστες πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και οπλισμένοι με μαχαίρια όρμησαν στον κόσμο που βρισκόταν σε εμπορικό δρόμο. Έντεκα από τους δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά αστυνομικών που έκαναν περιπολία στη συνοικία. Εκρηκτικά, μαχαίρια και τσεκούρια κατασχέθηκαν, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η Σιντζιάνγκ συγκλονίζεται συχνά από ταραχές λόγω των σφοδρών εντάσεων μεταξύ των Χαν (της μεγαλύτερης εθνότητας στην Κίνα) και των Ουιγούρων (τουρκόφωνων μουσουλμάνων).

Στη Σιντζιάνγκ ζουν περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων ανήκει στην τουρκόφωνη εθνότητα των Ουιγούρων, ένα μικρό ριζοσπαστικοποιημένο μέρος των οποίων, ισλαμιστικής και αυτονομιστικής κατεύθυνσης, αντιτίθεται στην κινεζική κηδεμονία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment