PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κουβέλης: Αντίθετος στη μονομερούς καταγγελία του Μνημονίου


Κάθετα αντίθετος με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στη webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κάθετα αντίθετος με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στη webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η πρόταση χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει ταυτόχρονα το άνοιγμα της πόρτας είτε για την αποπομπή είτε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Διατύπωσε, ωστόσο, την πρόταση να επιδιωχθεί άμεσα η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».

«Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη δραχμή τι θα σημάνει για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες. Θα αγοράζουμε με δραχμές και θα πληρώνουμε σε τιμές ευρώ», επεσήμανε, ο κ. Κουβέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε τρελό πληθωρισμό και γκρέμισμα κατά 50% των μισθών και των συντάξεων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε άλλη ερώτηση επεσήμανε πως ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και επέκρινε εκείνους αποδέχτηκαν ότι μείωση αποδοχών σημαίνει και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφερόμενος στο ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα του στις εκλογές της 6ης Μαΐου, σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που το εμφάνιζαν να εξασφαλίζει διψήφιο ποσοστό, έκανε λόγο για σκηνικό «καρικατούρας δικομματισμού» και υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σταθερά ποσοστά και αποκρούει την πίεση, βλέποντας να καταγράφεται κίνηση προς τα πάνω.

«Εμείς μιλήσαμε από την αρχή με ειλικρίνεια. Σταδιακή αποδέσμευση, σκληρή διαπραγμάτευση, παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, άμεση ενέργεια για να στηριχθεί η κοινωνία που έχει τεμαχιστεί», συνέχισε και αμέσως μετά άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετάξει τη διερευνητική εντολή, τη σηκώσαμε εμείς και του είπα ‘προχώρα’ να στηρίξουμε προοδευτική κυβέρνηση με σφραγίδα αριστερή στην οποία η ΝΔ θα έδινε ψήφο ανοχής και το ΠΑΣΟΚ ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θέλησε», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και υπενθύμισε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για οικουμενική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.

Ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου προειδοποίησε δε ότι η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

«Δώστε μας την εντολή να συντελέσουμε να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη προγραμματική γραπτή συμφωνία ώστε κανείς να μην μπορέσει – τουλάχιστον εύκολα – να την αθετήσει», συμπλήρωσε και εξήγησε πως από τη δύναμη των κομμάτων θα εξαρτηθούν πολλά.

«Ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του τη λύση, το κλειδί για να ανοίξει την κλειδαριά που λέγεται ακυβερνησία», σημείωσε.

Όσον αφορά το υποθετικό ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είπε ότι προϋπόθεση είναι η θετική δέσμευση την προοδευτική προγραμματική συμφωνία.

«Εκεί θα κριθεί. Όχι στην αναζήτηση του προοδευτισμού στην ετικέτα αλλά στη βάση του περιεχομένου της πολιτικής», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επανέλαβε ότι είναι εύκολος δρόμος να υπόσχεται κανείς 100.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο και κατώτατο μισθό 1300-1500 ευρώ, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή «δεν θα βουλιάξει ο τόπος στα τάρταρα αλλά θα δοκιμαστεί πολύ και θα έχουμε και πολιτική απομόνωση της χώρας».

Επιπλέον, συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να γίνει λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, έκανε λόγο για κατάντια με αφορμή το γεγονός ότι δεν γνωρίζαμε το ύψος του ελλείμματος και χαρακτήρισε έννοια ανύπαρκτη το επαχθές χρέος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment