PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ενέργειες για ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Λέσβου


Σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση της προβολής της Λέσβου για την τουριστική περίοδο 2016 πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΟΤ.

Σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση της προβολής της Λέσβου για την τουριστική περίοδο 2016 πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΟΤ. Παρόμοιες ενέργειες θα γίνουν και για άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασίας και ανάληψης στοχευμένων δράσεων προκειμένου να προληφθούν και να περιοριστούν τυχόν συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στον τουρισμό.

Συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι της Λέσβου να επανέλθουν με οριστικές προτάσεις, που στη συνέχεια θα εξεταστούν και θα υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιου για τον Τουρισμό) Γερ. Ζαχαράτου και με συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ Ελ. Χατζηνικολάου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ. Την Περιφέρεια και το νησί της Λέσβου εκπροσώπησαν, για λογαριασμό της επιτροπής διαχείρισης κρίσης που έχει συσταθεί στο νησί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ν. Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευ. Μυρσινιάς.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και η Εθνική Επιτροπή της UNESCO στη χώρα μας και συμμετείχε με την πρόεδρό της Αικ. Τζιτζικώστα και τη γενική γραμματέα κα Χρ. Μπουλακάκη, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους άλλους συμμετέχοντες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για τη στήριξη του τουρισμού της Λέσβου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μακεδονία έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα με τον Aυτοκινητόδρομο Ε65

Peristeri News

Φώτης Κουγιουμτζής: Περιφρόνηση της ιστορίας του Περιστερίου από τη Διοίκηση του Δήμου

Peristeri News

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Peristeri News

Leave a Comment