PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Μακεδονία έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα με τον Aυτοκινητόδρομο Ε65


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος E65 που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των οδηγών.

Εντός χρονοδιαγράμματος εξελίσσονται τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Ε65, επονομαζόμενο Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα.

Κλείνοντας συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως δύο τμήματα της οδικής αρτηρίας που θα συνδέει την Αθήνα με τη Μακεδονία θα έχουν παραδοθεί μέχρι το Πάσχα, ενώ ένα τρίτο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Συγκεκριμένα, έως το Πάσχα αναμένεται να παραδοθούν τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα του Ε65, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα. Ακόμα, Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος κατασκευάζεται με γρήγορο ρυθμό, αναμένοντας να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65

Στο πλήρες μήκος του, ο Ε65 θα εκτείνεται σε 181 χιλιόμετρα από το ΑΚ Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία οδό, μετά την Οξύνεια Τρικάλων, ενώ θα συνεχίζει στο υπό συντήρηση τμήμα από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Πρόκειται, δηλαδή, για έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωσή του, η νέα οδική «ραχοκοκαλιά» της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φώτης Κουγιουμτζής: Περιφρόνηση της ιστορίας του Περιστερίου από τη Διοίκηση του Δήμου

Peristeri News

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Peristeri News

Leave a Comment