PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φώτης Κουγιουμτζής: Περιφρόνηση της ιστορίας του Περιστερίου από τη Διοίκηση του Δήμου


Ο τέως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ», Φώτης Κουγιουμτζής, τοποθετήθηκε για την τοποθέτηση περιπτέρου μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουγιουμτζή:

90 χρόνια ιστορίας της Πόλης γιορτάζει ο Δήμος Περιστερίου, όπως πανηγυρικά εξαγγέλλει ο «Δήμαρχος της καρδιάς μας» κος Α. Παχατουρίδης!

Παράλληλα, δίνει το πραγματικό στίγμα των προθέσεων του στήνοντας ένα περίπτερο με απροκάλυπτο τρόπο μπροστά στο μουσείο της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, καθιστώντας αθέατη την πρόσοψή του!

Οι αγώνες και οι θυσίες των αγωνιστών της λευτεριάς και ιδιαίτερα των επωνύμων και ανωνύμων αγωνιστών της Πόλης μας δεν μπορούν να περιφρονηθούν από κανένα! Αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας της Πόλης μας και της ιστορίας της που μας κάνουν περήφανους που είμαστε Περιστεριώτες!

Εδώ είναι ο τόπος που τίμησαν η Άννα Παρλιάρου, ο Ευγένης Χαραλαμπίδης, οι αγωνιστές του κάρβουνου, του μπλόκου του Λόφου και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι που θυσιάστηκαν για υψηλά ανθρώπινα ιδανικά και μας κάνουν περήφανους απογόνους τους!

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις ιστορικές καταβολές μας και να αντισταθούμε σε όσους με πράξεις ή και παραλείψεις βεβηλώνουν την ιστορική μνήμη μας!

Καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια της Διοίκησης του Δήμου να στήσει περίπτερο επιλεκτικά μπροστά από το μουσείο της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και ζητάμε να το αποσύρει άμεσα!

Σε καιρούς που η ακροδεξιά και ο φασισμός καραδοκεί και σηκώνει κεφάλι είναι επιτακτικό χρέος των δημοκρατών πολιτών να προασπίσουν την ιστορία της Πόλης, την ιστορία που πρέπει να διδάσκεται στα νέα παιδιά, την ιστορία των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τον φασισμό και τη βαρβαρότητα!

Δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις εποχές που τρώγαμε ξύλο στις παρελάσεις γιατί κάναμε το αυτονόητο! Τιμούσαμε τους αγωνιστές και αγωνίστριες που σήκωναν με περηφάνια τη σημαία της Εθνικής Αντίστασης ψηλά στον ουρανό, παρά τις απαγορεύσεις που υπήρχαν την εποχή εκείνη!

Δεν ξεχνάμε τον αγωνιστή δήμαρχο Δημήτρη Φωλόπουλο, που όταν εφορμούσαν οι δυνάμεις καταστολής, έπαιρνε αυτός την σημαία και έμπαινε μπροστά, δεχόμενος άγριο ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις της αντίδρασης!

Κανείς δεν μπορεί να υποστείλει αυτή τη σημαία της ιστορικής μας μνήμης!

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ
τ. Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μακεδονία έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα με τον Aυτοκινητόδρομο Ε65

Peristeri News

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Peristeri News

Leave a Comment