PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών


Για μια ακόμα χρονιά τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου χρησιμοποιήθηκαν σε ένα σημαντικό σκοπό.

Σε μια όμορφη κίνηση η σχολική οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων, διά των προέδρων των τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου, παρέδωσαν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 δύο φορεία αξίας 850€ στην «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών» (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.).

Με αυτή την κίνηση τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συνδράμουν στη λειτουργία ενός εθελοντικού συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ιδιαίτερα βοηθητικός στην πολιτική προστασία της χώρας.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. είναι ένας εθελοντικός σύλλογος διάσωσης, που απαριθμεί σήμερα 21 ενεργές διασωστικές ομάδες ανά την Ελλάδα (με έδρα την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αθήνας-Αιγάλεω) οι οποίες ειδικά στις περιπτώσεις καταστροφών ή εκτάκτου ανάγκης, συνεργάζονται υπό τον συντονισμό της εκάστοτε Περιφέρειας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συμβάλουν στην προάσπιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την προστασία της φύσης.

Η συμβολή της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών είναι πολυδιάστατη. Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. επιχείρησε με 35 άτομα και μηχανοκίνητο εξοπλισμό στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία το 2023, ενώ κατάφερε με τη διασωστική σκυλίτσα Sugar να εντοπίσει και διασώσει ανθρώπους από τα συντρίμμια. Επίσης, κάθε καλοκαίρι συμμετέχει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών συνδράμοντας ουσιαστικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τον περασμένο χειμώνα, μετά την έντονη βροχόπτωση της κακοκαιρίας Daniel κλιμάκιο εθελοντών συνέδραμε με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα τζιπ, δύο ασθενοφόρα, δύο βάρκες και εξοπλισμό, ενώ σε δεύτερο χρόνο εθελοντές της ομάδας μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης πόρτα-πόρτα στις οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Εκτός, όμως, από τις έρευνες και τις διασώσεις, η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. καλύπτει υγειονομικά αγώνες τριάθλου (Xterra, Trimore, Ironman 70.3) και συμμετέχει σε καθαρισμούς βυθών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φώτης Κουγιουμτζής: Περιφρόνηση της ιστορίας του Περιστερίου από τη Διοίκηση του Δήμου

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Peristeri News

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment