PeristeriNews.gr
Διεθνή

800 νεκροί από την εμφύλια διαμάχη στην Ακτή Ελεφαντοστού


Τριακόσιοι τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας στο Ντουεκουέ, στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού…

Τριακόσιοι τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας στο Ντουεκουέ, στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού, “οι περισσότεροι” από τις δυνάμεις του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα προέδρου Αλασάν Ουαταρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci).

“Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη σκοτώθηκαν στο Ντουεκουέ 330 άνθρωποι”, “στη διάρκεια μαχών” μεταξύ των δυνάμεων του Ουαταρά και αυτών που υποστηρίζουν τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Λοράν Γκμπαγκμπό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκιγιόμ Ν’ Γκεφά, αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Onuci, επικαλούμενος “προκαταρκτικές αναφορές”.

Από τους 330 νεκρούς, οι περισσότεροι εκτελέστηκαν από ‘ντόζος’ (παραδοσιακούς κυνηγούς) των FRCI” (Δημοκρατικές δυνάμεις της Ακτής Ελεφαντοστού που υποστηρίζουν τον Ουαταρά), επεσήμανε.

“Τουλάχιστον 800 άνθρωποι” σκοτώθηκαν στο Ντουεκουέ την Τρίτη 29 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία πήραν τον έλεγχο της πόλης οι FRCI, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

Οι αριθμοί της Onuci θα “αναθεωρηθούν προς τα πάνω”, διότι “η ομάδα που βρίσκεται επί τόπου συνεχίζει την έρευνα”, υπογράμμισε ο Ν’Γκεφά. Εξάλλου σύμφωνα με την Onuci περισσότεροι απο 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους μισθοφόρους του Γκμπαγκμπό στο Ντουεκουέ.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους μισθοφόρους του Γκμπαγκμπό προτού καταλάβουν την πόλη” οι δυνάμεις του Ουαταρά, επεσήμανε ο Ν’ Γκεφά. “Προτού καταλάβουν την πόλη” την Τρίτη οι δυνάμεις του Ουαταρά, “οι στρατιώτες και οι μισθοφόροι (του Γκμπαγκμπό) επιτέθηκαν στους κατοίκους του Βορρά, τους Ντιουλά (μεγάλη εθνοτική ομάδα του βορρά της χώρας που στην πλειονότητά της είναι μουσουλμάνοι) και τους κατοίκους της δυτικής Αφρικής”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment