PeristeriNews.gr
Διεθνή

24 νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία


Οι δέκα από τους οποίους μετά την προσευχή της χθεσινής πρώτης ημέρας του ραμαζανιού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εικοσιτέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία, οι δέκα από τους οποίους μετά την προσευχή της χθεσινής πρώτης ημέρας του ραμαζανιού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε σήμερα ότι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίσθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Συρίας μετά την προσευχή της πρώτης ημέρας του ραμαζανιού.

Η προσευχή αυτή γίνεται κάθε βράδυ μετά τη διακοπή της νηστείας.

Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, τεθωρακισμένα άρματα μάχης σφυροκόπησαν αρκετές συνοικίες της πόλης Χάμα, σε μία εμφανή προσπάθεια να συντριβούν στο μέλλον οι διαδηλώσεις των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών στους δρόμους και στις πλατείες.

Οι βολές των τεθωρακισμένων ξεκίνησαν, όταν τελείωσε η προσευχή για το Ραμαζάνι, συγκεκριμένα απ τη συνοικία αλ Μπιλάλ, στο βορειοδυτικό τομέα της Χάμα, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Επακολούθησαν βολές στη συνοικία Τζαρτζμέχ, στον ανατολικό τομέα και, τέλος, βολές πολύ κοντά στο τζαμί της συνοικίας Ομαρ μπιν αλ Χατάμπ, στο βόρειο τομέα της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment