PeristeriNews.gr
Διεθνή

17 νεκροί διαδηλωτές στη Συρία


Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Συρία εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Συρία εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τέσσερις μήνες μετά το ξέσπασμα του κινήματος αμφισβήτησης το οποίο οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να καταστείλουν σκοτώνοντας μόνο σήμερα 17 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Μόνο στην πόλη Χάμα, 210 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι κατέβηκαν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, ενώ σχεδόν τόσοι συγκεντρώθηκαν και στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνολικά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές πήραν μέρος στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα από τις 15 Μαρτίου οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και ένα μήνυμα στις αρχές με το οποίο τους λέμε ότι οι διαδηλώσεις επεκτείνονται», σχολίασε ο Αμπντελραχμάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment