PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Το Grexit είναι στην αυλή μας


Υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Grexit είναι στην αυλή μας, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για συνέδριο τον Σεπτέμβριο και αν χρειαστεί εσωκομματικού δημοψηφίσματος την Κυριακή.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, «θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και τη στροφή προς το ρεαλισμό και την πραγματικότητα ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματάς του; Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους», κατέληξε.

Η κ. Γεννηματά, η οποία ξεκίνησε σήμερα περιοδείες ανά την Ελλάδα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η επιλογή της Λάρισας ως πρώτου σταθμού των επισκέψεών της, έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και με το αγροτικό κίνημα.

«Πιστεύω πραγματικά», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχτεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας, που θα στηριχτούν σε καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος. Και αυτό σε αυτή την περίπτωση, είναι το ζητούμενο. Και βεβαίως θα πρέπει να στηρίξουμε τις συνέργιες και με άλλους κλάδους. Κυρίως τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επιλέξουμε και το τραπεζικό σύστημα αλλά και τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας, έτσι ώστε η δουλειά των αγροτών να έχει προοπτική, να έχει μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment