PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φονική πυρκαγιά στο Ισραήλ


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, φρουροί φυλακής, έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στη Χάιφα του Ισραήλ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, φρουροί φυλακής, έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στη Χάιφα του Ισραήλ.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Οι φρουροί επέβαιναν σε όχημα με το οποίο θα απομάκρυναν τους κρατούμενους σε φυλακή που βρίσκεται κοντά στην εστία της πυρκαγιάς.

Το όχημα που τους μετέφερε παγιδεύτηκε στη φωτιά και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί.

Η πυρκαγιά εξαπλώνεται γρήγορα παρά τις προσπάθειες 1.500 πυροσβεστών.

Επικοινωνία Νετανιάχου-Παπανδρέου

Με τον Iσραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συμφωνήθηκε η αποστολή 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CANADAIR, για να ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε βοήθεια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Ρωσία και ήδη η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment