PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Νεκρός και ο διάδοχος του Μπαγκντάντι


Νεκρός είναι και ο πιθανός διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Δύο ημέρες αφότου θριαμβολόγησε τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει σήμερα μία ακόμη επιτυχία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε πως ο υπ’ αριθμόν 1 αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από αμερικανικά στρατεύματα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Το πιθανότερο είναι πως θα καταλάμβανε την κορυφαία θέση».

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε όνομα, οι ΗΠΑ είχαν επιβεβαιώσει χθες τον φόνο του Αμπού αλ Χάσαν αλ Μουχάτζιρ, εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους και υψηλόβαθμου στελέχους στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή για τον Αμερικανό πρόεδρο. Αντιμέτωπος με μία έρευνα για την παραπομπή του και σφοδρή κριτική για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι βέβαιο ότι εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020 θα επενδύσει πολλά στην αμερικανική επιχείρηση.

Μία διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας είναι ο επόμενος στόχος των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Για τη διεθνή αυτή αποστολή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, στις 14 Νοεμβρίου.

Οι διεθνείς ηγέτες σχολίασαν θετικά τον θάνατο του Μπαγκντάντι, αλλά τόσο οι ίδιοι όσο και ειδικοί σε ζητήματα ασφάλειας προειδοποίησαν ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μία σοβαρή απειλή ασφάλειας, εντός και εκτός Συρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment