PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραγικές συνέπειες, διεθνής ανησυχία (v)


Συνεχίζεται η αγωνία για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, μετά και από τις δύο νέες εκρήξεις υδρογόνου, που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι στη Φουκουσίμα.

Συνεχίζεται η αγωνία για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, μετά και από τις δύο νέες εκρήξεις υδρογόνου, που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι στη Φουκουσίμα, ενώ φαίνεται ο τελικός απολογισμός των θυμάτων φαίνεται ότι θα αργήσει να οριστικοποιηθεί. Πάντως εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 10.000.

Το βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις στο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα που επλήγη από τον σεισμό των 9 ρίχτερ και το τεράστιο τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής, θα αφήσουν βαθιά το σημάδι τους στην Ιαπωνία.

Μόνο σε δύο παραλίες της περιφέρειας Μιγιάκι, εντοπίστηκαν 2.000 πτώματα, τη στιγμή που αγνοούνται 18.000 άνθρωποι μόνο από μία πόλη της ίδιας περιοχής.

Εντατικοί είναι οι ρυθμοί των συνεργείων διάσωσης, στις περιοχές που πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται, πάνω από 350.000 Ιάπωνες φιλοξενούνται σε καταφύγια και ταυτόχρονα εμφανίστηκαν οι πρώτες ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης.

Το γεγονός δημιουργεί πρόσθετη ανησυχία για την τύχη των επιζώντων, αφού εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν για τρίτη νύχτα χωρίς νερό, φαγητό και δίχως θέρμανση στην παγωνιά.

Όπως ανακοίνωσε η διεθνής υπηρεσία ατομικής ενέργειας, από τις σημερινές εκρήξεις, δεν επηρεάστηκε το κέλυφος του στον αντιδραστήρα νούμερο τρία, αν και οι αρχές του εργοστασίου, ανακοίνωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα ψύξης και τρίτου αντιδραστήρα στο ίδιο εργοστάσιο.

Συναγερμός έχει σημάνει όμως και για τον αντιδραστήρα νούμερο δύο, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας το σύστημα ψύξης του.

Πάντως η εταιρεία Tokyo Electric Power Co που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, άρχισε να τροφοδοτεί και πάλι σήμερα με νερό τον υπερθερμασμένο αντιδραστήρα αριθμός 2 του σταθμού με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να τον κρυώσει.

Σύμφωνα με τον Γιούκο Εντάνο, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρας παραμένει ανέπαφο. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η πιθανότητα απελευθέρωσης ραδιενεργών σωματιδίων είναι χαμηλή».

Από τις σημερινές εκρήξεις 11 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ενώ 22 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία για έκθεση σε ραδιενέργεια.

Το γεγονός των νέων εκρήξεων, οδήγησε τις ΗΠΑ να απομακρύνουν τις δυνάμεις που είχαν κοντά στο εργοστάσιο, καθώς ανίχνευσαν ραδιενεργή μόλυνση 160 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν, δήλωσε ότι: «Μπορούμε να κατευθύνουμε στο προσεχές μέλλον από το δίκτυό μας περίπου 6.000 μεγαβάτ προς στην Ιαπωνία. Προτιθέμεθα επίσης να αυξήσουμε την παράδοση άνθρακα».

Tαυτόχρονα η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει την Ιαπωνία με 200.000 τόννους φυσικού αερίου σε υγρή μορφή τον Απρίλιο και το Μάιο.

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, ενώ από την πλευρά της η διαχειρίστρια εταιρία, ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment