PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Χομς


Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν χθες τη νύχτα το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στη Συρία, με τους διαδηλωτές να διαμηνύουν ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μόνο όταν ανατραπεί το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Πυρ κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης Χομς, άνοιξαν σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι δυνάμεις ασφαλείας.

Το καθεστώς Μπασάρ Αλ Ασαντ, υποστηρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με μία ένοπλη εξέγερση.

Σύμφωνα με το Al Jazeera δυο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια ενώ σε μία προσπάθεια να επιβάλουν την τάξη οι αρχές προχώρησαν και σε ρίψη δακρυγόνων.

Νωρίτερα ο στρατός είχε αποκλείσει το κέντρο της πόλης, επιβάλλοντας σταθμούς ελέγχου σε τρία σημεία εισόδου. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, τουλάχιστον 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρολογιού της πόλης Χομς, την οποία μάλιστα, ονόμασαν Πλατεία Ταχρίρ, από την πλατεία σύμβολο της αιγυπτικής εξέγερσης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera, άνοιξαν πυρ στις 2.15 τα ξημερώματα ενώ νωρίτερα είχαν δώσει τελεσίγραφο στους διαδηλωτές για αποχώρηση μέχρι τις 2.30.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ανταποκριτές στη χώρα, δεν είναι λίγοι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που ενώ είναι τραυματίες αποφεύγουν να επισκεφθούν τα νοσοκομεία, γιατί φοβούνται ότι θα συλληφθούν εκεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment