PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαρωτικός ανασχηματισμός και σύντομα


Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά και την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν οδήγησε σε συναίνεση.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά και την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία δεν οδήγησε σε συναίνεση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» έχει στα «σκαριά» σαρωτικό ανασχηματισμό .Το νέο σχήμα θα είναι πολύ μικρότερο, θα περιλαμβάνει τεχνοκράτες και ίσως πολιτικά πρόσωπα πέραν του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι τριπλός: Αρχικά να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, έπειτα να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας ώστε να πετύχει συμμαχίες στο εσωτερικό, αλλά και να πείσει τους δανειστές μας ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υλοποιήσει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί πρόσωπα όπως ο Λ. Παπαδήμος, ο Τ. Αράπογλου, ο Απ. Ταμβακάκης, ο Β. Ράπανος, ο Γ. Στουρνάρας, ο Τ. Γιαννίτσης κ.ά.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι η αντίδραση όσων βρίσκονται στην κυβέρνηση.
• Οι κορυφαίοι: Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας κ.ά.
• Οι παπανδρεϊκοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Τ. Μπιρμπίλη, Λ. Κατσέλη, Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης, Ντ. Ρόβλιας, Μ. Οθωνας κ.ά.
• Οι εν αναμονή: Ε. Παναρίτη, Ηλ. Μόσιαλος, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Κ. Καρτάλης, Γ. Φλωρίδης κ.ά.

Την ίδια ώρα, νέα πρόσκληση για κατ’ ιδίαν συνάντηση προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής» να απευθύνει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού από την νέα συνάντηση είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, να αναδειχθούν περισσότερο τα σημεία στα οποία συμφωνούν με τον κο Σαμαρά, παρά εκείνα στα οποία διαφωνούν.Η νέα συνάντηση θα γίνει –εφόσον αποφασιστεί- εν γνώσει της τρόικας, προκειμένου τυχόν συμφωνία, να έχει την έγκριση των δανειστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment