PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: Η κυβέρνηση τορπίλισε τη συναίνεση


Υπέρ ευρωπαϊκής λύσης στην οικονομική κρίση και της υιοθέτησης εναλλακτικών προτάσεων στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ελσίνκι.

Υπέρ ευρωπαϊκής λύσης στην οικονομική κρίση και της υιοθέτησης εναλλακτικών προτάσεων στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ελσίνκι.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσω της Ανάπτυξης ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκλεισε τα όποια περιθώρια συναίνεσης μπορεί να υπάρχουν.

«Πέρυσι ήταν η εποχή της συναίνεσης. Τώρα είναι η ώρα αλλαγής των όρων του Μνημονίου» ανέφερε σημειώνοντας ότι τη συναίνεση την αρνήθηκε και την τορπίλισε το ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η προσωπική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πάντα καλή, υπογράμμισε όμως πως «μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου» και συμπλήρωσε: «Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου»

Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι στρατηγική του είναι να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο, μία ώρα αρχύτερα, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να φανούμε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα.

Επιμένοντας πως η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι λανθασμένη κίνηση, ο Πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μπαρόζο – Ρομπάι, που όπως λέει, “μαζί με το ευρωομόλογο προσφέρει ανάσα στην Ελλάδα”.

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας τάχθηκε, υπέρ των καθαρών λύσεων και εκτίμησε πως ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στις εκλογές και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ακυβερνησίας.

Στην ίδια συνέντευξη, κλείνει ξεκάθαρα την πόρτα προς το ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη, υπενθυμίζοντας πως ψήφισε το Μνημόνιο ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές και αδιατάρακτες τις σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment