PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Τοπικά δημοψηφίσματα και μπόνους 30 εδρών


Την εισαγωγή αμεσοδημοκρατικών θεσμών, όπως τα δημοψηφίσματα των τοπικών κοινωνιών, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δηλώνει, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο «Βήμα της Κυριακής».

«Για να διευρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πολιτικών, εξετάζουμε την εισαγωγή αμεσοδημοκρατικών θεσμών, όπως τοπικά δημοψηφίσματα, ο συμμετοχικός προϋπολογισμός των ΟΤΑ, νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών σε τοπικό επίπεδο κ.α.» τονίζει μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι το «συναποφασίζειν» και το «συνανήκειν», καθώς και «να προάγουμε την αίσθηση της κοινότητας και της ατομικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία».

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών επαναλαμβάνει την πρότασή του για κατανομή του 90% των εδρών με το σύστημα της απλής αναλογικής και το υπόλοιπο 10% – δηλαδή 30 έδρες – να δίνεται ως μπόνους στο κόμμα ή τον συνδυασμό κομμάτων που συγκεντρώνει άνω του 40%.

Παράλληλα, προτείνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δικαίωμα ψήφου στα 17 και συμμετοχή υπό όρους των ομογενών στις εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment