PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πορεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες


Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και κυρίως σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τη μείωση των αποδοχών τους.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια και αφού οι μοτοσικλετιστές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μαύρες σημαίες, ανέβηκαν τη Σταδίου, έκαναν μια σύντομη στάση μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα και κατέληξαν στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, περίπου στη μία το μεσημέρι.

Στο υπουργείο τους περίμεναν και άλλοι συνάδελφοί τους, ενώ άρχισαν να κορνάρουν τα φορτηγά που βρίσκονται έξω από το υπουργείο εδώ και μέρες.

Όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, πιθανώς την επόμενη Τρίτη, 15 του μηνός, και πεντάωρη στάση εργασίας 11 με 16:00 την επομένη, προκειμένου να κάνουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Ανάλογη στάση αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα, αν και πρόεδρος των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ κ. Νίκος Σιαπάτας δήλωσε ότι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, πιθανώς για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment