PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποιοι “ΑΝΕΛ” στηρίζουν την κυβέρνηση, ποιοι ακολουθούν τον Καμμένο


Στην αναζήτηση των 151 βουλευτών βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις πολιτικές διεργασίες να αναμένονται πυρετώδεις τις επόμενες ώρες.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι «κλειδί» για την εξασφάλιση των 151 «ναι» στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, αποτελεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ αίρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και ότι τα υπουργικά στελέχη θα πρέπει να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Εναλλακτικά, θα διαγραφούν.

Οι απειλές του πρώην – πλέον – υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν φαίνεται να ιδρώνουν το αυτί όλων των βουλευτών και των υπουργικών στελεχών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετράει επτά βουλευτές: Κουντουρά Έλενα, Καμμένος Πάνος, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Κατσίκης Κωνσταντίνου, Ζουράρις Κώστας, Κόκκαλης Βασίλης και Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία.

Εξ αυτούς, ψήφο εμπιστοσύνης θα παράσχει κατά βεβαιότητα ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το ίδιο θα πράξει και ο κ. Ζουράρις.

Ερωτηματικό παράλληλα, αποτελεί η στάση των κ.κ. Κουντουρά και Κόκκαλη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, παρότι φέρεται να τείνουν προς τη στήριξη της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, τον κ. Καμμένο αναμένεται να ακολουθήσουν οι κ.κ. Κατσίκης και Κόλλια – Τσαρουχά.

Όσον αφορά τα υπουργικά στελέχη, τα οποία δεν είναι εκλεγμένα μέλη της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Μαυραγάνης, έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έχει ταχθεί υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα έχει επιβεβαιώσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment