PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Τη θεαματική αύξηση των παρακολουθήσεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία θίγει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τη θεαματική αύξηση των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το ενδεχόμενο αυτές να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες θίγει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι παρακολουθήσεις γνωρίζουν θεαματική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τόσο η ΕΥΠ, όσο και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκουν αφορμή από ορισμένες “επιτυχίες” στις οποίες υποτίθεται ότι συνέβαλαν τα “μεγάλα αυτιά” των υπηρεσιών και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουν, για να πολλαπλασιάσουν σε εντυπωσιακό ρυθμό τις συνακροάσεις, σε βαθμό που έχουν καταστεί, σχεδόν, γενικευμένη ρουτίνα» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον προβληματισμό του, καθώς όπως επισημαίνει «ο τόπος έχει πικρή εμπειρία από τη χρήση των μηχανισμών της ΕΥΠ και της Ασφάλειας από παρακυβερνητικά, παρακομματικά και παρακρατικά κέντρα» και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για το εάν ελέγχουν πλήρως και με την πρέπουσα επάρκεια τις λειτουργίες της ΕΥΠ και κρίσιμων υπηρεσιών ασφαλείας για την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, όπως επίσης για τον εάν έχουν εξετάσει και αν μπορούν να διαβεβαιώσουν για τη σχολαστική τήρηση της νομιμότητας ως προς τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment