PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: Διαφάνεια, αλληλεγγύη και αξιοκρατία οι αρχές μας


Η διαφάνεια, η αλληλεγγύη και η αξιοκρατία είναι οι αρχές που υπηρετούμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα της «Διεθνούς Διαφάνειας», με θέμα “Κράτος και Διαφθορά”.

Την βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τον αγώνα απέναντι στα κερδοσκοπικά και διεφθαρμένα συμφέροντα που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας με θέμα “Kράτος και διαφθορά”.

Βασικά τόνισε πως: «Για εμάς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός. Καμία αναστολή. Όσο αυξάνεται η απληστία τους τόσο ενδυναμώνεται η δική μας πίστη και βούληση για να αλλάξουμε τη χώρα. Μάταιος ο κόπος των υπηρετών κερδοσκοπικών και διεφθαρμένων συμφερόντων που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας μας αποσκοπώντας σε κέρδη και ποντάροντας στη χρεοκοπία μας και τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ.»

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες για την πάταξη της διαφθοράς και την πάταξη της γραφειοκρατίας δηλώνοντας εκ νέου την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης να πολεμήσουν με κάθε μέσο τις ολιγαρχίες που βρίσκονται εντός και εκτός της λειτουργίας του κράτους. “Ο δρόμος είναι μακρύς και θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ της διαφάνειας και της ενίσχυσης του κύρους των δημοκρατικών θεσμών προκειμένου να λάμψει η διαφάνεια παντού.”

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα συμφέροντα αυτά αποσκοπούν στο κέρδος, ποντάροντας στην χρεοκοπία της Ελλάδας και στη διάλυση της ευρωζώνης. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο κόπος τους είναι μάταιος καθώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία των μεγάλων αλλαγών.

«Για εμάς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός. Καμία αναστολή. Όσο αυξάνεται η απληστία τους τόσο ενδυναμώνεται η δική μας πίστη και βούληση για να αλλάξουμε τη χώρα.

Μάταιος ο κόπος των υπηρετών κερδοσκοπικών και διεφθαρμένων συμφερόντων που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας μας αποσκοπώντας σε κέρδη και ποντάροντας στη χρεοκοπία μας και τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ.»

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι σε κάθε μορφής υπηρέτες κερδοσκοπικών και διεφθαρμένων συμφερόντων που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας μας αποσκοπώντας σε κέρδη και ποντάροντας στη χρεωκοπία μας και τη διάλυση της ζώνης του ευρώ.

Μάταιος ο κόπος τους.

Όσο αυξάνεται η απληστία τους τόσο ενδυναμώνεται η δική μας πίστη και βούληση για να αλλάξουμε τη χώρα.

Για εμάς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός.

Καμία αναστολή.

Και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα.»

«Αδιαφάνεια υπάρχει και στο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δίδαξε την απάτη δημιουργώντας τα λεγόμενα SPV’s σύνθετα ομόλογα, τα οποία πουλούσε με τις ευλογίες των οίκων αξιολόγησης ως πρώτης τάξεως προϊόντα.

Το πρόβλημα της κερδοσκοπίας, των CDS ,των παραγώγων που ανταλλάσσονται χωρίς καμία διαφάνεια απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρες χώρες, ολόκληρες κοινωνίες.

Όλοι μας γίναμε μάρτυρες προχτές της εγκληματικής προπαγάνδας σε βάρος της χώρας μας για το Ευρώ.

Σύντομα, οι κυνικοί θα ξεμείνουν από δικαιολογίες.

Δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν ότι δεν πληρώνουν φόρους «γιατί δεν ξέρουν που πάνε τα λεφτά τους».

Μια αληθής μέχρι χθες δικαιολογία.

Σήμερα πλέον ξέρουν.

Δεν θα μπορούν να επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών.

Γιατί θα υπάρχει σαφές και αυστηρό σύστημα λογοδοσίας για όλους, και η απαραίτητη τιμωρία για τους εν αδίκω.»

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Άτυπο υπουργικό

Επιπλέον το άτυπο υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει, εκτάκτως λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα. Στο άτυπο υπουργικό συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί χωρίς τους υφυπουργούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment