PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Φιντέλ Κάστρο απαλλάσσει τον Αϊζενχάουερ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ “δεν ήταν ένας γεννημένος εγκληματίας” αλλά το “καπιταλιστικό σύστημα” ήταν αυτό που έφταιξε περισσότερο για την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων κατά της Κούβας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ “δεν ήταν ένας γεννημένος εγκληματίας” αλλά το “καπιταλιστικό σύστημα” ήταν αυτό που έφταιξε περισσότερο για την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων κατά της Κούβας, τον Απρίλιο του 1961, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

“Ο Αϊζενχάουερ δεν ήταν ένας λαμπρός στρατιωτικός αλλά ένας σοβαρός και μεθοδικός επαγγελματίας”, σημείωσε ο Φιντέλ Κάστρο, σε μία από τις “σκέψεις” του που δημοσιεύει συχνά στον επίσημο κουβανικό Τύπο.

“Πώς γίνεται ένας σοβαρός άνδρας να οδηγείται σε πράξεις εγκληματικές και υποκριτικές όπως αυτή της επίθεσης κατά της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης;” διερωτήθηκε ο Κάστρο.

Ο υπεύθυνος “είναι το καπιταλιστικό σύστημα, η προτεραιότητα στα προνόμια των πλουσίων εις βάρος των βασικών δικαιωμάτων των λαών”, προσθέτει.

Ο Αϊζενχάουερ, συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, “είχε αποφασίσει να καταστρέψει την Κουβανική Επανάσταση” και το βασικό μέσο αυτού του σχεδίου ήταν ο οικονομικός αποκλεισμός που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα από το 1962.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment