PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο ΟΗΕ αξίωσε τον τερματισμό των επιθέσεων


Δύο υψηλόβαθμοι απεσταλμένοι του ΟΗΕ αξίωσαν από τον λίβυο πρωθυπουργό Αλ Μπαγντάντι Άλι Αλ Μαχμούντι τον τερματισμό των επιθέσεων κατά της Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη.

Δύο υψηλόβαθμοι απεσταλμένοι του ΟΗΕ αξίωσαν από τον λίβυο πρωθυπουργό Αλ Μπαγντάντι Άλι Αλ Μαχμούντι τον τερματισμό των επιθέσεων κατά της Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, η οποία πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σε συνάντηση που είχαν χθες μαζί του στην Τρίπολη, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Άντουλ Ίλαχ αλ Χάτιμπ, ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, και Βάλερι Έιμος, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, συνάντησαν χθες τον λίβυο πρωθυπουργό όπως και τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντελατί Ομπέιντι χθες στην Τρίπολη.

Οι δύο αξιωματούχοι του ΟΗΕ ζήτησαν από τις λιβυκές αρχές “να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις παντού στη χώρα, ιδιαίτερα στη Μιζουράτα και να διευκολύνουν τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους αυτούς που τη χρειάζονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Οι δύο αξιωματούχοι “επανέλαβαν ότι η διεθνής κοινότητα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση βίας κατά των αμάχων στη Λιβύη”, προσέθεσε.

Παράλληλα η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στην πόλη αλ Αζιζίγια, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Η κρατική τηλεόραση δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το αν προκλήθηκαν ζημιές ή απώλειες από την επιδρομή αυτή. Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η επιδρομή αυτή έγινε στην περιοχή της πόλης Αλ Χίρα, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment