PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: «Έχω φτάσει στα όριά μου»


Εκτός εαυτού βγήκε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση που είχε απόψε με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών για το ζήτημα του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.

Εκτός εαυτού βγήκε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση που είχε απόψε με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών για το ζήτημα του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.

«Έφτασα στα όριά μου», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και έδωσε απότομο τέλος στην έντονη συζήτηση, αποχωρώντας αγανακτισμένος από την αίθουσα.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς και γνωρίζει καλά όσα συνέβησαν στη σύσκεψη, ο Ομπάμα εκνευρίστηκε τόσο πολύ από τη στάση των Ρεπουμπλικανών ώστε, λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, τους προειδοποίησε να σταματήσουν τις πολιτικολογίες, λέγοντας: «Είναι αρκετά, αρκετά».

«Έχω φτάσει στα όριά μου», φέρεται να είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή και πρόσθεσε: «Ο Ρόναλντ Ρίγκαν θα καθόταν τόση ώρα εδώ; Ξεπέρασα τις αντοχές μου. Μπορεί αυτό (σσ: το θέμα του χρέους) να μου κοστίσει την προεδρία αλλά δεν θα τα παρατήσω».

Περίπου τα ίδια λόγια μετέφερε στους δημοσιογράφους και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντορ, που συμμετείχε στη συνεδρίαση και, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ήταν ο βασικός αίτιος για τον εκνευρισμό του Μπαράκ Ομπάμα.

«Παιδαριώδης» συμπεριφορά

Μάλιστα, ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών ανέφερε ότι διέκοπτε συνεχώς τον πρόεδρο με προκλητικό τρόπο, αναγκάζοντάς τον να βγει τελικά εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Το ίδιο στέλεχος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Έρικ Κάντορ «παιδαριώδη» και ζήτησε από τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Τζον Μπέχνερ, να τον «μαζέψει» για να μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση ανάμεσα στους «ενηλίκους».

Η αποψινή συνεδρίαση, η τέταρτη στη σειρά, δεν είχε προηγούμενο αφού ο διαπληκτισμός ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους Ρεπουμπλικανούς ήταν σφοδρός.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να απορρίψει τις προτάσεις τους, αντιδρώντας με πολύ απότομο τρόπο και τονίζοντας ότι θα θέσει βέτο στα σχέδιά τους.

Από την άλλη, ο Τζον Μπέχνερ είχε χαρακτηρίσει λίγο νωρίτερα τις απόψεις του Λευκού Οίκου για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ως «πυροτεχνήματα και λογιστικά τρικ».

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο οίκος αξιολόγησης Moody’s είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα να υποβαθμίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment