PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης


Ένοχος για εξαγορά ψήφων κρίθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών από την Ειδική Εισαγγελία Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο Μπελέρης προέβη σε δηλώσεις πριν ανακοινώσει την απόφαση, όπου ανέφερε ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική.

Σημειώνεται ότι για να χάσει το αξίωμα του πρέπει να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας.

Για τον Μπελέρι η Ειδική Εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών. Σε ό,τι αφορά τον έτερο κατηγορούμενο, τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του Μπελέρη, ο SPAK (Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς) ζήτησε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ο Μπελέρης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το σύνθημα του συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε», συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου, αφού πιάστηκε στα χέρια να αγοράζει ψήφους.

Η απολογία Μπελέρη

Έκκληση να «πουν όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό» απηύθυνε στις δικαστικές Αρχές κατά την απολογία του ο εκλεγμένος και επί σειρά μηνών φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία», είπε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί πως, από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό για τον Φρέντι Μπελέρη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι «οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, μήνυμα ότι «η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment