PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 9/6


Ποικίλο σε ταινίες είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, με πολλή φαντασία, τρόμο, αγωνία, αγάπη, συγκίνηση, έρωτα, θεμιτή και αθέμιτη διεκδίκηση.

«Warcraft: Η σύγκρουση δύο κόσμων»

Ο γιος του θρυλικού Ντέιβιντ Μπόουι, Ντάνκαν Τζόουνς, σκηνοθετεί μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη περιπέτεια φαντασίας, η οποία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών της Blizzard, που έχει εκατομμύρια φανατικούς παίκτες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στους συντελεστές της ταινίας, ξεχωρίζουν οι – βραβευμένοι με Όσκαρ – Γκάβιν Μποκέτ στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τα σκηνικά, Μπιλ Γουέστενχοφερ στα εφέ και Πολ Χιρς στο μοντάζ. Τη μουσική υπογράφει ο Ραμίν Ντζαγουάντι (Game of thrones).

Με πρωταγωνιστές τους Τράβις Φάιμελ, Μπεν Φόστερ, Πόλα Πάτον, Τόμπι Κέμπελ, Ντομινίκ Κούπερ, Κλάνσι Μπράουν, Ράιαν Ρόμπινς και Ρόμπερτ Καζίνσκι, το ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ, δέχεται την επίθεση τρομερών Ορκ πολεμιστών, που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους, για να αποικήσουν μια άλλη. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ξεκινά μια επική σύγκρουση δύναμης και θυσίας, όπου ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα.

«Το κάλεσμα 2»

Βγαλμένο από τα πραγματικά αρχεία των διεθνούς φήμης ερευνητών μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, το θρίλερ του Τζέιμς Γουάν ξετυλίγει μια νέα τρομακτική υπόθεση. Με την – υποψήφια για Όσκαρ – Βέρα Φαρµίγκα και τους Πολ Γουίλσον, Φράνσις Ο’ Κόνορ, Μάντισον Γουλφ, Λόρεν Εσπόζιτο, Πάτρικ ΜακΌλεϊ και Μπέντζαμιν Χάιγκ, αυτήν τη φορά, το γνωστό δίδυμο αναλαμβάνει να βοηθήσει μία ανύπανδρη μητέρα, που μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα παιδιά της, να απαλλαγεί από τα κακά πνεύματα, που στοιχειώνουν το σπίτι της.

«Με απόκρυψη»

Στο ισπανικό θρίλερ του Ντάνι Ντε Λα Τόρε, με τους Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Φερνάντο Κάγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ και Γκόγια Τολέδο, ένα στέλεχος τράπεζας πηγαίνει τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο, που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητο. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες, για να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Η συμμορία των μάγων 2»

Στην κωμωδία δράσης του Τζον Μ. Τσου, οι Τέσσερις Καβαλάρηδες, που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή με τα εντυπωσιακά τους κόλπα, για να ξεσκεπάσουν τις ανήθικες πρακτικές ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Όμως, το σχέδιό τους αποτυγχάνει, όταν ένας άνθρωπος – κλειδί αποκαλύπτει κάποια ευαίσθητα μυστικά της ομάδας των Μάγων. Πρωταγωνιστούν οι – βραβευμένοι με Όσκαρ – Μόργκαν Φρίμαν και Μάικλ Κέιν, οι – υποψήφιοι για Όσκαρ – Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μαρκ Ράφαλο και Γούντι Χάρελσον και οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ντέιβ Φράνκο και Λίζι Κάπλαν.

«Θέλω να φαντάζομαι ότι οι θεατές θα χαθούν μέσα στην ταινία για δύο ώρες. Όσο μεγαλώνουμε, καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος και χάνουμε την αίσθηση δέους, που έχουμε σαν παιδιά. Όταν ένας μάγος κάνει ένα κόλπο, σε γυρνάει πίσω στην εποχή, που κοιτούσες τα πράγματα και προσπαθούσες να τα καταλάβεις, και αυτό σε αναζωογονεί πνευματικά. Θέλω όσοι δουν την ταινία να ξεχάσουν τις ζωές και τα προβλήματά τους και να θυμηθούν ξανά πώς είναι να αναρωτιέσαι» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Τρούμαν»

Βραβευμένη με πέντε Goya, η ισπανική κομεντί του Σεσκ Γκάι αποτελεί ένα χιουμοριστικό και, ταυτόχρονα, ειλικρινές πορτραίτο του θάρρους και της αποδοχής του θανάτου. Με τους Ρικάρντο Νταρίν, Χαβιέ Καμάρα και Ντολόρες Φόντζι, ένας άνδρας με σοβαρή ασθένεια αποφασίζει να σταματήσει τις θεραπείες και να ασχοληθεί με τα κληρονομικά του, την ίδια του την κηδεία και το πιο σημαντικό από όλα: να βρει ένα σπίτι για τον αγαπημένο του σκύλο. Στήριγμά του είναι ένας παιδικός του φίλος, ο οποίος τον επισκέπτεται μετά από πολλά χρόνια.

«Οιδιπόδειο αλά γαλλικά»

Στη γαλλική κωμωδία της Ζουλί Ντελπί, με την ίδια και τους Ντάνι Μπουν, Καρίν Βιάρ και Βενσάν Λακόστ, δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες συναντώνται τυχαία, αλλά μοιραία. Όμως, ο 19άχρονος κτητικός γιος της γυναίκας θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού, αφού είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί με κάθε τρόπο τον επίδοξο εραστή.

«Η Γη της Επαγγελίας»

Αντικατοπτρίζοντας τη μετάβαση της Πολωνίας του 19ου αιώνα από τον φεουδαλισμό στον καπιταλισμό, το πολυβραβευμένο πολωνικό δράμα του 1975, σε σκηνοθεσία του Αντρέι Βάιντα, το οποίο επανεκδίδεται, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το 1976. Με τους Ντανιέλ Ολμπρίνσκι, Βόιτσιεχ Πσόνιακ, Αντρέι Σεβέριν και Άννα Νερεμπέσκα, η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη του Λοτζ, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα υφαντουργίας του 19ου αιώνα, όπου τρεις νέοι φίλοι – ένας Πολωνός, ένας Εβραίος κι ένας Γερμανός – βάζουν τα χρήματά τους, για να χτίσουν ένα εργοστάσιο. Όμως, ο άγριος καπιταλισμός τούς καταπίνει και τους αναγκάζει να πράξουν ενάντια στις ηθικές αρχές τους.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/6-15/6

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment