PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι πληγές της Αθήνας αξίας 800.000 ευρώ


Οικονομική φωτιά προκάλεσαν οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας στις 29 Ιουνίου.

Οικονομική φωτιά προκάλεσαν οι καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας στις 29 Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Αθηναίων η αποκατάσταση των ζημιών θα κοστίσει περίπου 800.000 ευρώ! Το ποσό αυτό αφορά μόνο τον αστικό εξοπλισμό του δήμου (κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κ.ά.), και όχι τις ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων.

«Σε ό,τι αφορά τις ζημιές, οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους.

Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά να επωμιστούν το κόστος οι υπαίτιοι, ζητώντας να αναγνωριστεί η αστική ευθύνη του Δημοσίου και παρεμβαίνοντας ως πολιτική αγωγή σε ενδεχόμενες δίκες όσων πρωτοστάτησαν στις βίαιες συγκρούσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποίησαν συνεργεία του ΕΒΕΑ, υλικές ζημιές έχουν υποστεί τριάντα τέσσερις επιχειρήσεις, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500.000 ευρώ! Οι περισσότερες υλικές ζημιές αφορούν κυρίως τις προσόψεις των καταστημάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων. Πάντως, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σχηματίστηκαν χθες τέσσερις δικογραφίες κατά αγνώστων για τα συγκεκριμένα επεισόδια.

Ωστόσο, τις πληγές τους μετρούν και τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα έχουν ήδη καταγραφεί 8.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής.

Για σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει έκανε λόγο ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Ρέτσος, τονίζοντας ότι πολλά ξενοδοχεία στο κένντρο δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ ήδη καταγράφονται σημαντικές ακυρώσεις σε συνέδρια και γκρουπ τουριστών για την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να εμπεδωθεί ως ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, και επισήμανε ότι «η βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα».
Οπως είπε, «τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας». Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας – Αττικής υποχώρησε από το 66,4% το 2008 σε 58,2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 12,35%.

Γι’ αυτούς τους λόγους η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής ζητεί μεταξύ άλλων να ληφθούν τα εξής μέτρα: Μη καταβολή ΦΑΠ για το 2012 και παράταση για δώδεκα ακόμη μήνες του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment