PeristeriNews.gr
Υγεία

Ανακάλυψαν επαναστατική μέθοδο που υπολογίζει τον κίνδυνο αποβολής


Πολλές από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης δεν θα είναι πια αναγκαίες.

Επαναστατική μέθοδο, με την οποία θα υπολογίζουν με ακρίβεια τον κίνδυνο αποβολής που διατρέχει κάθε έγκυος, ανακάλυψαν ερευνητές, ανοίγοντας τον δρόμο σε νέες θεραπείες που θα αποτρέπουν αυτόν τον κίνδυνο. Πολλές από τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης δεν θα είναι πια αναγκαίες.

Βρετανοί ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, στη Στοκχόλμη.

Εκεί οι καθηγητές που συμμετείχαν στην έρευνα ανέλυσαν τα συμπεράσματά τους εξηγώντας ότι ουσιαστικά υπάρχουν έξι παράγοντες που συμβάλλουν στον κίνδυνο για αποβολή. Πρώτα απ’ όλα σημαντικό ρόλο παίζει το ιστορικό υπογονιμότητας μιας γυναίκας και ακολουθούν τα επίπεδα προγεστερόνης και γοναδοτροπίνης (hGG), το μέγεθος του εμβρύου, τυχόν αιμορραγία και το στάδιο της κύησης.

Αν ο ειδικός παρακολουθήσει μεμονωμένα έναν από τους προαναφερθέντες παράγοντες, δεν πρόκειται να αντιληφθεί τον κίνδυνο για αποβολή. Κατά τη διάρκεια της κλινικής μελέτης όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός δύο εξ αυτών των παραγόντων, όπως για παράδειγμα μια ενδεχόμενη αιμορραγία και προβληματικές τιμές της γοναδοτροπίνης, μπορούν να οδηγήσουν στον υπολογισμό του ποσοστού κινδύνου για αποβολή.

Ετσι, όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας Κάλτουμ Ανταμ από το νοσοκομείο «St Mary» του Μάντσεστερ, από δω και στο εξής ο Δείκτης Βιωσιμότητας της Κύησης (PVI), όπως ονόμασαν τη μέθοδο, θα μπορεί να παρουσιάζει την κατάσταση της εγκυμοσύνης και μάλιστα περισσότερο ικανοποιητικότερα από κάθε προηγούμενη εξέταση.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 112 γυναίκες, που ήταν έγκυοι από έξι έως και δέκα εβδομάδων. Με την παρακολούθησή τους για πέντε εβδομάδες οι ειδικοί κατάφεραν να μάθουν τι παίζει πρωταρχικό ρόλο σε μια ομαλή κύηση.

Οι υπολογισμοί, σύμφωνα με τον Δείκτη Βιωσιμότητας της Κύησης, προέβλεψαν σωστά το αποτέλεσμα της κύησης στο 94% των γυναικών.

Τέλος, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με τη χρήση του PVI θα μπορέσουν να αποφύγουν το 80% των μη απαραίτητων εξετάσεων που ταλαιπωρούν συχνά τις εγκύους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment