PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Οι Κηφισιώτες αντίθετοι σε μονάδα ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ


Κατηγορούν το Υπουργείο Υγείας ότι λειτούργησε «εν κρυπτώ»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κηφισιάς η απόφαση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για μετεγκατάσταση μονάδας του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, εξέφρασε ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αποκεντρωθεί ο ΟΚΑΝΑ και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι λειτούργησε «εν κρυπτώ» για τόσο σημαντικά ζητήματα. «Δεν θα δεχθούμε καμία υποβάθμιση της ζωής μας και δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ήδη ως πολίτες έχουμε αρκετά υποβαθμιστεί εισοδηματικά και εργασιακά από την οικονομικά κρίση» τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς και πρόσθεσε: «αποτελεί βιαστική μεθόδευση της Κυβέρνησης προκειμένου να παρουσιάσουν πρόσκαιρα αποτελέσματα στη βελτίωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αδιαφορώντας αν ναρκοθετείται το μέλλον της περιοχής μας.

Το ΚΑΤ επιλέχθηκε για ποιο λόγο; για τη μεταφορά των πιο επικίνδυνων «βαριών» υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή των θεραπευτικών μονάδων υποκατάστασης και των προγραμμάτων σωματικής αποτοξίνωσης». Ο Νίκος Χιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι «η σχεδιαζόμενη αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ θα οδηγήσει στη μετακίνηση καθημερινώς εκατοντάδων ασθενών με το τρένο παράλληλα με την μετακίνηση εργαζομένων, παιδιών, μαθητών, γερόντων και άλλων ευπαθών ομάδων.

Και μετά τη χορήγηση της μεθαδόνης όλοι οι χρήστες θα περιφέρονται με όλες τις γνωστές παρενέργειες, στο Μαρούσι και την Κηφισιά, περιστοιχισμένοι από τον γνωστό «παραβατικό» περίγυρο των χρηστών, τα «βαποράκια», τους εμπόρους, τους κλέφτες, την οπλοκατοχή και την πορνεία. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε απόσταση αναπνοής από το Νοσοκομείο KAT βρίσκονται σχολεία, παιδικές χαρές, αλσύλλια αλλά και το κτήμα Συγγρού, χώροι που καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ας αναλογισθούμε τις εικόνες που θα αντικρίζουν καθημερινά και τους κινδύνους που θα διατρέχουν. Και που νομίζετε ότι θα μετακομίσουν οι διακινητές ναρκωτικών και τα «βαποράκια» τους όταν το σύνολο των πελατών τους θα περιφέρονται στους δρόμους γύρω από το ΚΑΤ;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία συμφώνησε στις προτάσεις του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη:

– Να παραδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη διοίκηση του ΚΑΤ από κοινού με τους φορείς της πόλης.

– Να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για την γνωστοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

– Συνάντηση και ενημέρωση των κομμάτων.

– Ενημέρωση δημοτών με όποιο πρόσφορο τρόπο.

– Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

– Ψήφισμα συμπαράστασης από τα ΔΣ των όμορων δήμων.

– Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης υποδοχής του ΚΑΤ και κατά της διακήρυξης του ΟΚΑΝΑ.

– Απόφαση σημειακής τροποποίησης του συντελεστή δόμησης σε 0,5

– Γνωστοποίηση στα ΜΜΕ και σε όλους τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες για τη διακήρυξη του ΟΚΑΝΑ με νομικό έγγραφο.

– Σύσταση «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δήμου και φορέων για την αποτροπή της εγκατάστασης μονάδας παροχής υποκατάστατων ναρκωτικών στο ΚΑΤ»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment