PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι προσαγωγές έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες και στα σπίτια των συλληφθέντων.

Η επίθεση στην Τράπεζα

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/1), σε υποκατάστημα της τράπεζας στα Πετράλωνα, προκαλώντας υλικές ζημιές στην τζαμαρία και στο ρολό ασφαλείας αλλά και σε παρακείμενο όχημα που ήταν σταθμευμένο.

Η «Σύμπραξη εκδίκησης» που είχε αναλάβει την ευθύνη, σε ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, απειλούσε με νέο χτύπημα.

«Σε μια εποχή που η “φιλελεύθερη” οικονομία επιβάλλεται από το καπιταλιστικό σύστημα με τη θεμελίωση της εκάστοτε δεξιάς αντζέντας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, κορωνίδα αποτελούν οι τράπεζες» ανέφερε η ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασική κερδισμένη από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας ττα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Σε άλλο σημείο, η ομάδα προειδοποιεί για νέο χτύπημα, τονίζοντας πως «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment