PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Οι Η.Π.Α. ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν»


Εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι τα αμερικανικά ομόλογα που έχει η Κίνα στα χέρια της είναι ασφαλή.

Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι τα αμερικανικά ομόλογα που έχει η Κίνα στα χέρια της είναι ασφαλή.

«Οι Η.Π.Α. ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν», σημείωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Τσένγκντου, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη και τελευταία στάση της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. εκφράστηκε για το θέμα αυτό αρκετές φορές σε συναντήσεις του με ανώτατους αξιωματούχους, ειδικά με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των Η.Π.Α., καθώς το Πεκίνο διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,17 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί για πρώτη φορά δημόσια στο ζήτημα της διαχείρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πεκίνο.

«Η Κίνα πρέπει να προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, τους φοιτητές και την κυβέρνηση», δήλωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment