PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο


Έξαρση παρουσιάζουν παιδικές ασθένειες, όπως ο κοκκύτης, η ιλαρά και ο στρεπτόκοκκος με τη σημασία του εμβολιασμού να είναι μεγάλη σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι ειδικοί, όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξων, Σωτήρης Τσιόδρας, προειδοποιούν για τον κίνδυνο από την έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς, κοκκύτη και στρεπτόκοκκου.

Όλα δείχνουν πως οι παιδικές ασθένειες επέστρεψαν.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 34 κρούσματα κοκκύτη, ενώ έχασαν τη ζωή τους από αυτή τη νόσο δύο βρέφη. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι έγκυες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης του.

Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκεται η ιλαρά, καθώς εντοπίστηκαν 19 κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφορά ηλικίες 40 – 45 ετών.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο και συγκεκριμένα 16 ενήλικες και 11 παιδιά το έτος 2023 – 2024.

Όπως σημείωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των εργασιών του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μόλις οι ασθενείς εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Δεν δικαιολογούμαστε το 2024 να έχουμε επιδημίες ιλαράς», τόνισε ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, εξηγώντας ότι η αιτία για τα αυξημένα εφέτος περιστατικά στην Ευρώπη οφείλονται σε εμβολιαστικό κενό. «Η χαμηλή αποδοχή του εμβολιασμού για την Covid οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που αφορά στην Covid μόνο. Ως τραγικό παράδειγμα, καταγράφουμε επιδημίες ιλαράς, διφθερίτιδας και κοκκύτη», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν

Peristeri News

Leave a Comment